Krigar du för en placering på Google?

SEO - Avgörande viktigt för att synas på Google!

Sökmotorer

Idag söker man efter produkter och tjänster i första hand på Internet via sökmotorerna. Sökmotoroptimering, SEO, har därmed blivit den viktigaste marknadsföringsåtgärden för ditt företag. Att synas på t.ex. Google är den viktigaste marknadsföringskanalen du har.

Många gör misstaget att tro att allt är klart bara för att man kommer upp när man söker på sitt företagsnamn.
Låt säga att Nisse söker på sitt företag "Nisses Cyklar i Örebro AB". Det ger naturligtvis träff på Nisses Cyklar. Troligtvis överst i resultaten.

Men om den som söker redan vet vem de ska söka efter, vad har Nisse då vunnit? Hela poängen med sökmotoroptimering är att fånga upp de som söker efter det du har att erbjuda. Utan att de i förväg känner till ditt företag. Utan sökmotoroptimering, har Nisse svårt att konkurrera på Google.

Vad är SEO?

När Google ska avgöra i vilken ordning sidorna ska visas i resultaten görs i huvudsak två kontroller:

  • Hur relevant din hemsida är för aktuellt sökord. Att optimera för detta kallas onpage SEO.
  • Hur populär sidan är i relation till andra sidor som är relevanta för sökordet. Kallas offpage SEO.

Onpage sökmotoroptimering handlar om de åtgärder du gör på din egen hemsida. Offpage sökmotoroptimering handlar om att andra hemsidor länkar till din sida.

Viktigt att känna till är att SEO i all ära, men hemligheten med att lyckas på Google är att ha en hemsida med ofta uppdaterat och intressant innehåll. Det premieras av Google och kan resultera i bättre placering i sökresultaten.

Onpage SEO

Ur texterna på din hemsida ska du plocka fram fem relevanta sökord (sökord kan vara ett ord eller en fras, typ "skor" och "billiga skor").

Du väljer ut ett sökord som blir det primära. Din startsida ska optimeras för just detta sökord. De övriga fyra sökorden är sekundära och används för att optimera hela din hemsida rent generellt.

Om vi är involverade kommer vi att ha synpunkter på innehållet på startsidan. Vi kommer troligen att ändra rubriker och kasta om och lägga till i dina texter.

När allt är klart ska du lägga upp en s.k. sitemap till Google, som genast sätter igång att undersöka din sida och lägger in den i sin databas.

 

Offpage SEO

Hur hårt du ska satsa på offpage SEO beror på hur stor konkurrensen är på Google. Ju större konkurrens, desto viktigare är det med offpage SEO.
I SEO-paketet ingår all grundläggande SEO. Det är många gånger fullt tillräckligt.

Men om tiden går och det verkar som förgjort att komma bland de första 10 träffresultaten på det sökord du valt att optimera för, då är det dags att kalla in kavalleriet.

SEO i den högre skolan är en vetenskap och ska överlåtas åt proffs som inte gör annat än SEO.
För att hitta lämplig SEO-konsult rekommenderar vi ett besök på sidan "SEO-proffs" .

Att anlita en professionell SEO-konsult kan visa sig vara den bästa investering du gjort!

Är vi duktiga?

Vi har byggt, och är webbansvarig för, en hemsida som heter Bipolarna . En hemsida som riktar sig till personer med bipolär sjukdom.

Vi har SEO:at den på samma sätt som vi kommer att SEO:a din hemsida. Startsidan är optimerad för sökordet "bipolär". Sidan hamnar alltid bland de 10 första resultaten på Google. Testa sökning på "bipolär" .

Hos SEO-konsulten " Sökmotorkonsult.se " finns ett verktyg som visar hur man lyckats med sin SEO. Vi får resultatet 100 av 100 möjliga. Sökmotorkonsultens slutkommentar:
" Var hälsad GURU! Vi klentrogna trodde inte att någon skulle lyckas få full pott. Så fel vi hade. Vill du ha jobb så kontakta oss omedelbart! ".
Här kan du göra testen . Fyll i "www.bipolarna.se" och "bipolär".

Paket SEO

Onpage SEO

  • Vi plockar ut det viktigaste - primära - sökordet.
  • Optimerar din startsida efter konstens alla regler.
  • Lägger upp en s.k. sitemap för Google.

Offpage SEO

  • Anmäler sidan till alla viktiga kataloger/sökmotorer.

Att bara slänga upp en hemsida och hoppas på det bästa är som att ha en kartong broschyrer på kontoret och hoppas att folk självmant kommer dit och tar ett exemplar.

Du måste ha som mål att synas tidigt i resultaten på Google. Annars finns du inte.